Слово казан міцно асоціюється з узбецьким пловом, шурпою та іншими не менш смачними азіатськими стравами. Насправді в ньому можна приготувати практично все, що завгодно. Завдяки товстим стінкам та округлій формі він ідеально підходить для готування на багатті.
Особливості приготування страв у казані
Для багаття краще вибрати похідний варіант казана, виготовлений з чавуну, алюмінію або нержавіючої сталі. Чавунні казани довше тримають тепло, і страви в них будуть смачніші, але вони важать стільки, що підняти зможе не кожен.
Чавунний казан – ідеально підходить для приготування на багатті.
Дізнатись ціну на AliExpress
Товщина стінок і дна не повинна бути меншою за 3 мм, інакше готувати на багатті в ньому не вийде. Для пікніка на природі зазвичай вибирають казан з круглим дном, металевими ручками та щільною важкою кришкою.