Баклажан вважається повноцінним джерелом білка і може виступати як замінник м'яса для вегетаріанців. У ньому містяться всі необхідні людині мінерали та вітаміни. З синього овоча можна приготувати величезну кількість різноманітних смачних та ароматних страв. Він ідеально підійде для запікання на мангалі чи грилі, але його потрібно правильно підготувати.
Як правильно замаринувати баклажани для смаження на мангалі
Ці овочі досить сильно гірчать, тому перед приготуванням їх потрібно нарізати кружальцями та посипати сіллю або замочити у сольовому розчині на 20 хвилин. Після цього добре промити чистою водою і замаринувати.
Щоб баклажани не гірчили після приготування, їх заздалегідь потрібно вимочити у холодній підсоленій воді
Не варто нарізати овоч тонкими платівками, адже він сильно жариться на вогні. Скибочки повинні бути не менше 1 см завтовшки, що дасть їм можливість добре пропікатися.
Баклажани на грилі будуть ще смачнішими, якщо їх попередньо замаринувати.
Інгредієнти для ароматного маринаду:
- соєвий соус;
- біле сухе вино або винний оцет;
- сушений базилік, петрушка;
- часник;
- олія оливи;
- приправи та спеції.
Базові інгредієнти для маринаду
Молоді плоди краще готувати зі шкіркою, яку не потрібно зрізати. Маленькі баклажани можна запікати повністю, а більші — порізати кружальцями. На 20 хвилин замочити їх у розчині з 20 г солі/1 л води, а потім добре промити та обсушити серветкою.
Приготувати маринад (не використовуючи алюмінієвий посуд) і помістити в нього шматочки овочів на 2-3 години. Після цього можна приступати до запікання на грилі чи мангалі. Мариновані, вони стануть набагато ароматнішими і соковитішими, а смак залежатиме від компонентів маринаду.