Бараніна в казані на багатті: 13 рецептів, як приготувати з овочами, картоплею

Котел – це унікальний посуд для приготування страв на багатті, печі або на звичайній плиті. Винайшли його у Середній Азії, де широко використовують і сьогодні. Приготувати в казані можна все, що завгодно, але, згідно з традиціями узбецької та таджицької кухні, найкраще в ньому виходить саме баранина.

Особливості приготування страв у казані

У товстостінному казані продукти повільно томляться і пропарюються, зберігаючи всі поживні властивості та вітаміни. У такому посуді страви не пригорають, хоч готуються досить довго.

Критерії вибору:

  1. Товщина стінок має бути більше 3 мм.
  2. Краще купувати казан з чавуну, хоч важить він багато, проте страви в ньому виходять просто ідеальними.
  3. Посуд з антипригарним покриттям та скляною кришкою, для багаття краще не використовувати.
  4. Обсяг казана має бути достатнім для великої компанії.

Козан з чавуну краще зберігає тепло, тому страви в ньому виходять смачнішими.

Більшість людей слово «казан» асоціюється з ароматним узбецьким пловом. Однак у ньому можна легко приготувати багато страв, було б бажання.

Найсмачніші, ситні та наваристі супи та другі страви в казані виходять з баранини.