Чахохбили в казані на багатті: рецепт з курки по-грузинськи

Чахохбілі – це традиційна грузинська страва. Зазвичай його готують із курки. Назва походить від слова "хохобі", що по-грузинськи означає "фазан". Саме з цього птаха спочатку готували страву. Насправді чахохбілі є рагу з курки. Це раніше фазанів там було багато. Нині їх кількість різко скоротилася. Тепер чахохбілі готують із курки, качки чи гусака.

Опис страви

Тушковане м'ясо з додаванням овочів вважається в Грузії улюбленою та поширеною стравою. За популярністю воно поступається лише шашлику. М'ясне рагу з тушкованими помідорами та іншими овочами, завдяки деяким нюансам приготування, набуває надзвичайного смаку. Потрібно зазначити, що чахохбілі тепер готують не лише з м'яса птиці. З'явилися рецепти приготування з яловичини, баранини та навіть риби.

Видів чахохбілі народ вигадав багато. Інгредієнтів та спецій для його приготування використовують велику кількість. Проте базові основи чи способи його приготування залишилися незмінними. В іншому випадку це було б не чахохбілі, а просто якесь блюдо з пташиного м'яса.