Полювання на диких тварин – найдавніше заняття людини. Раніше це був спосіб видобутку їжі, а тепер скоріше просто хобі. Дике м'ясо не всі наважуються використовувати в їжу через специфічний смак. Бобрятина є винятком. Але все ж таки це смачний і корисний продукт, правда, його потрібно вміти готувати.
Чи їдять м'ясо бобрів
Приймаючи рішення, чи підходить для їжі м'ясо дикого бобра, слід розглянути, чим харчується ця дика тварина. Постійне місце проживання – береги біля води. Бобри для їжі обирають водну рослинність, пагони, дерева, чагарники, траву, що росте біля водойми. Подібне харчування робить м'ясо цієї тварини придатним для людини. Бобрятину люди їдять з давніх-давен, тому що це корисне і смачне м'ясо.
Бобер – промислова тварина, м'ясо якої придатне для харчування
В результаті археологічних розкопок вчені зробили висновок, що 30% знайдених кісток – саме останки бобра.
Особливість бобрятини в тому, що має специфічний запах, який часто утворюється при попаданні мускусної рідини. Цей продукт має масу корисних властивостей, він є дієтичним і практично не має протипоказань до вживання.