Рецепти
Якщо звичайні шашлики та м'ясо на решітці вже набридли, хочеться чогось нового та незвичайного, то можна спробувати запекти на мангалі рибу. Особливо смачною на вугіллі виходить ніжна шляхетна форель. Рецептів її приготування величезна кількість, а особливий смак та аромат готовій страві додадуть різні маринади.
Особливості приготування запеченої форелі
Цю соковиту рибу можна запекти у фользі, посмажити на решітці або зробити з неї шашлик. У будь-якому випадку для цього необхідний правильний маринад, адже столовий оцет тут не можна використовувати. Для форелі на мангалі ідеально підійдуть біле вино, соєвий соус, сік лимона, цибуля, часник та спеції.
Маринувати рибу потрібно не менше півгодини, незалежно від способу приготування.
Рибу перед приготуванням потрібно маринувати не менше півгодини
Річкова форель частіше запікається повністю, але можна порізати її на стейки і засмажити на решітці або насадити на шампури. Вона чудово поєднується кабачками, грибами, томатами та баклажанами. Для запікання на вугіллі її загортають у кілька шарів фольги. Довше 15-20 хвилин рибу на мангалі тримати не варто, щоби не пересушити.