Кабачки на мангалі: 25 кращих рецептів, як замаринувати та посмажити, на багатті

Організовуючи пікнік, обов'язково потрібно подумати про частування гостей. Шашлик відноситься до важких закусок, тому потрібно доповнити його чимось легшим. Наприклад, можна приготувати шинок на мангалі. Розглянемо найцікавіші варіанти приготування цієї страви.

Які кабачки підійдуть для приготування на мангалі

Щоб отримати смачну страву, важливо правильно вибрати кабачки з урахуванням наступних порад:

  • Для приготування на багатті не варто брати переспілі овочі. Ідеально взяти з собою молоді кабачки або цукіні, в яких ще не утворилося насіння.
  • Оптимальна вага окремого екземпляра – не більше 250 г.
  • Сорт можна брати будь-який, але найбільшою популярністю користуються цукіні.
  • Якщо шкірка зовсім тонка, то її не потрібно зрізати, вона чудово пропікається.
  • Примірники без насіння легко нарізаються кільцями.
  • Чим молодші овочі, тим більше їх можна нарізати.

Для смаження на мангалі слід використовувати лише молоді кабачки

Головна особливість цієї страви – у швидкому приготуванні. Достатньо тримати овоч над вугіллям не більше 5 хв з кожного боку.