Мисливці свій трофей не завжди у повному обсязі несуть додому. Частина спійманої дичини готується на багатті, особливо якщо на природі потрібно знаходитися кілька діб. З дикої качки можна приготувати багато смачних та корисних страв, нижче будуть наведені найбільш вдалі рецепти.
Підготовка
Незважаючи на великі подібності курки та качки, у приготуванні шашлику з цих птахів є суттєві відмінності.
Щоб отримати смачну та соковиту страву, необхідно правильно підготувати тушку
Дика кряква набагато жирніша, і щоб шашлик вийшов без надлишків жиру, тушки потрібно правильно готувати:
- Спочатку спійману дичину необхідно обскубти і випатрати.
- Цілком тушку замочують у воді мінімум на 8 годин.
- Птах виймають, просушують, витирають рушником.
- Щоб швидше позбутися підшкірного жиру, по всій тушці роблять поздовжні надрізи.
- Якщо планується готувати птаха повністю на рожні, то для випаровування жиру спочатку поміщають тушку над сильним жаром.
- Після того, як зайвий підшкірний жир піде, вугілля можна трохи пригасити.
- Потім продовжують готувати до м'якості м'яса.
Щоб прибрати неприємний запах та смак, тушку качки вимочують у воді 8 годин
На приготування качки потрібно приблизно 40-60 хв.