Качка на мангалі: рецепти приготування на решітці, у фользі на вугіллі

Мисливці свій трофей не завжди у повному обсязі несуть додому. Частина спійманої дичини готується на багатті, особливо якщо на природі потрібно знаходитися кілька діб. З дикої качки можна приготувати багато смачних та корисних страв, нижче будуть наведені найбільш вдалі рецепти.

Підготовка

Незважаючи на великі подібності курки та качки, у приготуванні шашлику з цих птахів є суттєві відмінності.

Щоб отримати смачну та соковиту страву, необхідно правильно підготувати тушку

Дика кряква набагато жирніша, і щоб шашлик вийшов без надлишків жиру, тушки потрібно правильно готувати:

  • Спочатку спійману дичину необхідно обскубти і випатрати.
  • Цілком тушку замочують у воді мінімум на 8 годин.
  • Птах виймають, просушують, витирають рушником.
  • Щоб швидше позбутися підшкірного жиру, по всій тушці роблять поздовжні надрізи.
  • Якщо планується готувати птаха повністю на рожні, то для випаровування жиру спочатку поміщають тушку над сильним жаром.
  • Після того, як зайвий підшкірний жир піде, вугілля можна трохи пригасити.
  • Потім продовжують готувати до м'якості м'яса.

Щоб прибрати неприємний запах та смак, тушку качки вимочують у воді 8 годин

На приготування качки потрібно приблизно 40-60 хв.