На полюванні не завжди є можливість витрачати багато сил та часу на приготування їжі. Тому мисливці намагаються обирати максимально прості рецепти. Наприклад, смачні ласощі вийде на багатті зі свіжопойманої качки. Рецептів приготування цього птаха величезна кількість.
Як вибрати качку для приготування на багатті
Смак у запеченої дичини просто приголомшливий. Але щоб його не зіпсувати, важливо правильно вибрати тушку, звертаючи увагу на кілька моментів:
- Вік. Найсмачніше виходять молоді качечки до 1 року. Вік легко визначити за кольором жирового прошарку: чим старше дичину, тим більш насичений відтінок, у молодняку він практично прозорий.
- Вибирати у магазині краще охолоджений продукт, а не заморожений.
- У якісної тушки буде чистий, блискучий, гнучкий і злегка м'який дзьоб.
- У молодняку лапки та перетинки жовтого кольору. Вони не повинні бути пошкоджені або висушені.
- М'ясо якісної здорової особи рівномірного кольору, шкіра рожево-жовта без пошкоджень. На поверхні повинні бути відсутні синці або вм'ятини, а при натисканні вони не утворюватимуться.
Для запікання слід купувати молодих качечок віком до 1 року.
Важливою є правильна підготовка після покупки. Відразу видаляють ділянку біля шишки, оскільки саме жир біля неї є джерелом неприємного запаху.
Якщо придбано заморожений продукт, спочатку його перешкодять в холодильник на 10 годин, а потім залишають при кімнатній температурі.
Перед запіканням тушку ошпарюють, щоби шкіра натягнулася.