Камбала – одна з найдоступніших, найсмачніших і найкорисніших морських риб. Її можна готувати на грилі, у сковорідці на плиті, у духовці. Проте найсмачніше виходить камбала, запечена на мангалі, з легким ароматом диму. Якщо суворо дотримуватись рецепту, то з приготуванням впорається навіть невмілий кулінар.
Корисні властивості та калорійність камбали
Це низькокалорійна рибка, яка ідеально підійде для дієтичного харчування. У 100 г приготовленої на мангалі камбали всього 110 ккал і відсутні вуглеводи. Крім того, в ній міститься величезна кількість вітамінів та корисних речовин, необхідних людині.
Камбалу потрібно обов'язково включати в дієтичне харчування, тому що морська риба не жирна та дуже корисна.
Регулярне (не менше разу на тиждень) вживання цієї риби повністю покриє нестачу йоду та хрому в організмі.
Вміст вітамінів та мінералів:
- Кобальт;
- натрій;
- Магній;
- калій;
- хром;
- йод;
- вітамін С;
- РР;
- ретинол;
- В1 та В2.
Вітаміни та мінерали, що містяться в камбалі
У копченій камбалі користі буде значно менше, а зберегти фігуру допоможе використання легких маринадів. Не варто забувати про те, що тривале запікання чи обсмажування знижують кількість корисних компонентів.