Камбала на мангалі: 10 рецептів, як приготувати на вугіллі, на багатті

Камбала – одна з найдоступніших, найсмачніших і найкорисніших морських риб. Її можна готувати на грилі, у сковорідці на плиті, у духовці. Проте найсмачніше виходить камбала, запечена на мангалі, з легким ароматом диму. Якщо суворо дотримуватись рецепту, то з приготуванням впорається навіть невмілий кулінар.

Корисні властивості та калорійність камбали

Це низькокалорійна рибка, яка ідеально підійде для дієтичного харчування. У 100 г приготовленої на мангалі камбали всього 110 ккал і відсутні вуглеводи. Крім того, в ній міститься величезна кількість вітамінів та корисних речовин, необхідних людині.

Камбалу потрібно обов'язково включати в дієтичне харчування, тому що морська риба не жирна та дуже корисна.

Регулярне (не менше разу на тиждень) вживання цієї риби повністю покриє нестачу йоду та хрому в організмі.

Вміст вітамінів та мінералів:

  • Кобальт;
  • натрій;
  • Магній;
  • калій;
  • хром;
  • йод;
  • вітамін С;
  • РР;
  • ретинол;
  • В1 та В2.

Вітаміни та мінерали, що містяться в камбалі

У копченій камбалі користі буде значно менше, а зберегти фігуру допоможе використання легких маринадів. Не варто забувати про те, що тривале запікання чи обсмажування знижують кількість корисних компонентів.