Карась на мангалі: як приготувати на вугіллі, на решітці, посмажити у фользі

Карась як річкова рибка має масу переваг, містить мало жиру та багато корисних речовин. Крім того, його можна виловити на риболовлі самостійно. Велика кількість вітамінів та амінокислот робить його незамінним у дієтичному харчуванні, для зміцнення імунітету та профілактики серцевих захворювань.

Як підготувати карасів до смаження

Карась, приготований на вогнищі, зберігає всі свої корисні властивості, а якщо використовувати різні маринади, то смакові якості значно покращаться. Існує багато різних способів запікання, але спочатку необхідно правильно вибрати та підготувати рибку.

Перед тим як готувати рибу, потрібно ретельно підготувати тушку: очистити від луски, видалити зябра та випатрати.

Для смаження краще брати карасів середнього розміру, попередньо почищених та випотрошених. Усунути запах тин можна за допомогою вимочування в оцтовому розчині.

Як чистити:

  1. Спочатку повністю видалити всю луску. Вона досить жорстка, тому зручніше робити це гострим ножем під проточною водою.
  2. Акуратно вийняти всі начинки, щоб не пошкодити жовчний міхур, інакше риба сильно гірчить.
  3. Якщо вирізати зябра, то голову можна не відрізати.
  4. Добре промити та зняти чорну плівку всередині тушок.

Використання маринаду дозволить зробити рибу соковитою та ніжною, а зроблені з боків надрізи сприяють розм'якшенню кісток під час смаження.

Маринад для риби зробить смак риби яскравим, насиченим