Радянські діти досі з ностальгією згадують походи, вечірні посиденьки біля багаття та пісні під гітару. Основною стравою таких пікніків завжди була печена в золі картопля з ароматом диму. Існує багато різних способів запікання картоплі, які дозволять насолодитися приємними спогадами та по-новому оцінити забутий смак.
Як вибирати картоплю для запікання у фользі на вугіллі
Приготування картоплі на мангалі з використанням грат значно відрізняється від звичайного запікання в золі.
Основні правила:
- Перед запіканням чистити картоплю не потрібно, досить добре помити та обсушити.
- Краще використовувати молоді бульби, адже в них менше крохмалю і вони швидше готуються.
- Великі картоплини зручніше пекти у фользі, так вони повністю просмажаться і не залишаться сирими всередині.
- Вибирати потрібно овочі одного розміру, гладкі, рівні, з тонкою шкіркою.
- Щоб блюдо вийшло соковитим і ніжним, картоплю можна змастити будь-яким маслом, сметанним соусом, майонезом з додаванням часнику та приправ.
Картоплю запікають у шкірці, тому бульби слід добре промити, щоб видалити бруд та сміття
Час приготування багато в чому залежить від розміру бульб та ступеня жару багаття, але в середньому не перевищує півгодини. Для розведення вогню ідеально підійдуть березові, дубові дрова, поліна вільхи та інших твердих порід.