Відпочиваючи на дачі з мангалом, зовсім не обов'язково возитися з шашликами або робити складні закуски. За наявності казана можна приготувати смачні та апетитні страви з картоплі. На багатті вони вийдуть ароматнішими, ніж у духовці або на плиті.
Як вибрати картоплю для приготування в казані
Картопля – це незамінний продукт у російській кухні, адже з нього готують величезну кількість страв. Не секрет, що найкраще картопля виходить саме на багатті, а додатковими інгредієнтами можуть бути м'ясо, цибуля, капуста, морква та різні спеції. Приготовлену подібним чином картоплю подають як самостійну страву і як гарнір до м'яса або риби.
Для приготування в казані найкраще брати дрібну або середню за розміром картопля.
Для казана краще вибирати свіжу дрібну або середню картоплю, адже крупну доведеться різати на кілька частин. Чистити та мити його необхідно безпосередньо перед приготуванням. Смажити коренеплід потрібно в добре розігрітому казані з використанням олії, а солити його тільки тоді, коли він покриється золотистою скоринкою. Щоб страву приготували швидше, картоплю перед обсмажуванням слід обдати окропом.