Апетит на свіжому повітрі розігрується не на жарт, і ніяка домашня страва не зрівняється з їжею, приготовленою в польових умовах. Вміст казана просочується ароматом серпанку, і м'ясо з картоплею набуває неповторних смакових ноток. Вогонь розводять або землі, або в чашах-жаровнях (барбекю). Для розпалювання використовують сухі гілки чи вугілля.
Як приготувати картоплю з м'ясом у казані на багатті
Існує безліч рецептів приготування м'яса з картоплею на багатті, нижче представлені найбільш популярні у любителів польової кухні.
Рецепти приготування картоплі з м'ясом на багатті відрізняються простотою та доступними інгредієнтами.
Печеня зі свинини з картоплею
Найчастіше для приготування печені беруть філейну частину. Класичний рецепт окрім картоплі включає й інші овочі. Густоту регулюють кількістю води.
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- м'якоть свинини – 1 кг;
- картопля – 1,5 кг;
- вода – 700-1000 л.;
- цибуля – 2 шт. середнього розміру чи головка великого;
- морква;
- олія рослинна рафінована – 50 мл;
- часник – 2-3 зубки;
- Томатна паста – ст. ложка;
- лавровий лист – 2-3 шт.;
- чорний перець, сіль, цукор, зелень – за смаком.
Калорійність із розрахунку на 100 г продукту становить 178,5 ккал; білки – 2,1; жири – 18,5; вуглеводи – 0,9.
Приготувати печеню зі свинини можна як у домашніх умовах, так і на відкритому повітрі.
Спосіб приготування:
- У казан налити олію і розігріти до появи серпанку.
- Нарізану кубиками свинину покласти в ємність і обсмажити до появи рум'яної скоринки.
- Потім додати подрібнені цибулю з морквою і злегка пасирувати.
- Залити невеликою кількістю води, довести до кипіння і згасити 20 хвилин.
- Очищену та нарізану картоплю висипати в посудину, покласти лавр і додати ще води.
- Коли бульби розм'якшуються, додати томатну пасту, розчинити в бульйоні і протомити ще 5 хвилин.
Покроковий рецепт приготування свинини
Наприкінці додати спеції за смаком та зелень.