Картопля з мясом у казані на багатті: 12 рецептів, свинина, яловичина, як приготувати

Апетит на свіжому повітрі розігрується не на жарт, і ніяка домашня страва не зрівняється з їжею, приготовленою в польових умовах. Вміст казана просочується ароматом серпанку, і м'ясо з картоплею набуває неповторних смакових ноток. Вогонь розводять або землі, або в чашах-жаровнях (барбекю). Для розпалювання використовують сухі гілки чи вугілля.

Як приготувати картоплю з м'ясом у казані на багатті

Існує безліч рецептів приготування м'яса з картоплею на багатті, нижче представлені найбільш популярні у любителів польової кухні.

Рецепти приготування картоплі з м'ясом на багатті відрізняються простотою та доступними інгредієнтами.

Печеня зі свинини з картоплею

Найчастіше для приготування печені беруть філейну частину. Класичний рецепт окрім картоплі включає й інші овочі. Густоту регулюють кількістю води.

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 1 кг;
  • картопля – 1,5 кг;
  • вода – 700-1000 л.;
  • цибуля – 2 шт. середнього розміру чи головка великого;
  • морква;
  • олія рослинна рафінована – 50 мл;
  • часник – 2-3 зубки;
  • Томатна паста – ст. ложка;
  • лавровий лист – 2-3 шт.;
  • чорний перець, сіль, цукор, зелень – за смаком.

Калорійність із розрахунку на 100 г продукту становить 178,5 ккал; білки – 2,1; жири – 18,5; вуглеводи – 0,9.

Приготувати печеню зі свинини можна як у домашніх умовах, так і на відкритому повітрі.

Спосіб приготування:

  1. У казан налити олію і розігріти до появи серпанку.
  2. Нарізану кубиками свинину покласти в ємність і обсмажити до появи рум'яної скоринки.
  3. Потім додати подрібнені цибулю з морквою і злегка пасирувати.
  4. Залити невеликою кількістю води, довести до кипіння і згасити 20 хвилин.
  5. Очищену та нарізану картоплю висипати в посудину, покласти лавр і додати ще води.
  6. Коли бульби розм'якшуються, додати томатну пасту, розчинити в бульйоні і протомити ще 5 хвилин.

Покроковий рецепт приготування свинини

Наприкінці додати спеції за смаком та зелень.