Багато хто звикли варити кукурудзяні качани, але їх можна запекти в духовці або на багатті, і вийде ще цікавіше. Кукурудза на грилі зберігає всі свої корисні властивості, а смакові якості значно покращуються.
Як вибрати відповідну кукурудзу, яка вийде смачною на мангалі
Якщо для варіння вибирають тільки овоч молочної стиглості, то на мангалі готують навіть добре дозрілий. Стиглі качани можна попередньо замаринувати, тоді вони стануть м'якшими і ніжнішими.
Щоб кукурудза стала ніжнішою, качани перед приготуванням рекомендується замаринувати
Існує кілька відповідних варіантів маринаду, але найчастіше використовується суміш лимонного соку з оливковою олією та спеціями. Непогано поєднується кукурудза з медом та соєвим соусом, перцем, часничком та ароматними приправами.
Вибираючи качани, важливо звертати увагу на зерна біля основи. Вони мають бути великими, рівними, круглими, не надто жорсткими, світло-жовтого відтінку. З усіх сортів для мангалу чудово підійде цукрова кукурудза.
Вибір овочів для смаження на мангалі має бути на користь цукрових сортів