Сьогодні готуванням лагмана займаються кухарі у всьому світі. Але своє коріння страва бере в уйгурській кухні. Варіацій його приготування дуже багато, проте найбільше розкривається смак під час готування в казані. Розглянемо особливості та варіанти рецептів лагмана на багатті.
Лагман: особливості та загальні правила приготування
Лагман – справжня східна страва, тому всі етапи її приготування тісно пов'язані із традиціями цих народів. Головна особливість у тому, що це і перше, і друге. Кількість бульйону залежить від переваг кухаря та членів сім'ї. Хтось любить лагман густіший, тоді виходить повноцінне друге.
Лагман, приготовлений у казані, має неймовірно яскравий і насичений смак
Щоб отримати смак, максимально наближений до традиційного, дотримуються ряду правил:
- У східній кухні не прийнято використовувати такі овочі як картопля, баклажани та редиска. Але у більшості варіацій вони обов'язково присутні. У класичному варіанті обов'язково бувають морква, цибуля, селера, солодкий перець.
- Особливість східного виду – в локшині. Її заведено готувати самостійно. Потрібно трохи продуктів, а результат чудовий.
- Зменшити калорійність можна за рахунок використання нежирної курки або індички.
- Дуже смачною і наваристою буде страва, якщо використовувати овочевий або м'ясний бульйон.
- Деякі кухарі в заливку додають трохи борошна, щоб воно стало густішим.
Щоб забезпечити більш насичений смак страви, локшину для лагмана готують своїми руками
Дотримуючись таких простих правил, лагман буде максимально ароматним і насиченим. А багаття додасть легкого присмаку серпанку.