Лещ на мангалі: як смачно запекти у фользі на вугіллі, на решітці

Річкова риба, засмажена на вугіллі, часто з'їдається швидше, ніж набридлий шашлик з м'яса, до того ж вона набагато поживніша. Цю страву готують на риболовлі зі свіжопойманої риби або на пікніку, тому корисно знати, як зробити пастку для риби. Дуже смачним виходить лящ на багатті: він має приємний солодкуватий смак, який чудово розкривається після смаження.

Таким чином готують не тільки велику рибу, а й невеликі екземпляри вагою по 100-200 г. Як правильно вибрати хорошого ляща, підготувати тушку і яких рецептів приготування дотримуватися?

Як вибрати рибу для приготування на мангалі

Смак страви залежить не тільки від способу її приготування, а й від вибору риби. Якщо риба нещодавно виловлена з водоймища, тоді не доведеться турбуватися про її свіжість. Однак слід пам'ятати про те, що не можна неочищену рибу залишати надовго, тому що через кілька годин її вже не можна буде вживати.

Якщо лящ купується на ринку або в магазині, то слід приділити особливу увагу перевірці свіжості. Тушку треба уважно розглянути.

Визначення якості риби

Свіжий лящ повинен бути пружним: при натисканні пальцем на шкіру вона повинна швидко набувати свого колишнього вигляду.

Крім того, потрібно поглянути на внутрішню поверхню зябер: вона повинна бути червоного кольору, без відтінків коричневого, сірого або зеленого. Очі риби повинні бути опуклими та блискучими – це ознака того, що риба зберігалася правильно та недовго. Бажано, щоб вона була з лускою чи ціла. Луска повинна бути блискучою і не стовбурчитися.

Якщо риба була заморожена, перед приготуванням її необхідно розморозити таким чином, щоб тушка не розвалилася в процесі обсмажування. Для цього можна ввечері розмістити її на нижній полиці холодильника. Вранці рибу приправляють будь-якими спеціями. Після такої підготовки лящ збереже свій смак та апетитний зовнішній вигляд.

Після розморожування тушку риби слід приправити ароматними спеціями.