Збір лісових ягід – це цікаве та приємне хобі. Крім того, ягоди в лісі є джерелом вітамінів та мікроелементів, які часто застосовуються в народній медицині та дієтології, а також використовуються у приготуванні різноманітних страв та зимових заготовок. Щоб вживання ягід не зазнало негативних наслідків, рекомендується навчитися відрізняти їстівні екземпляри від неїстівних.
Що таке ягоди
Ягоди — м'ясисті плоди рослин із вмістом соку та насіння та тонкою шкіркою. Зустрічаються на трав'янистих або чагарникових рослинах, зрідка на деревах**.** Вони цінуються завдяки своїм високим смаковим якостям, низькій калорійності та великому складу вітамінів та мінералів.
Лісові ягоди багаті різними вітамінами та біологічно активними речовинами
Вчені суттєво не поділяють фрукти та ягоди. Єдина відмітна ознака – це наявність багатонасінного м'ясистого плоду, тонкої оболонки та насіння (одного або кількох) із щільним покриттям.