Батьківщиною цієї надзвичайно ароматної та смачної страви є Середня Азія, але не менш популярна вона і на Кавказі. Ніжні ковбаски, приготовані з баранини, цибулі та курдючного жиру стануть справжньою окрасою столу. Готувати їх досить просто, але на відміну від шашликів люля-кебаб виходить набагато м'якшим і соковитішим.
Люля кебаб: особливості та загальні правила приготування страви
Щоб правильно приготувати страву, необхідно врахувати деякі моменти.
Щоб приготувати люля-кебаб, слід вивчити головні хитрощі приготування цієї страви
Що потрібно знати:
- Люля-кебаб, як правило, готують із баранини, але можна використовувати яловичину, свинину і навіть курку.
- М'ясо має бути свіжим, охолодженим, пропущеним через м'ясорубку з великими гратами.
- Можна змішати відразу два види м'яса, наприклад, 80% яловичини та 20% свинини.
- У люля-кебаб обов'язково додають багато цибулі та курдючного сала для соковитості та аромату.
- Цибулю рекомендується не різати, а натирати на тертці, добре віджавши через марлю.
- Щоб готовий фарш не впав з шампура під час смаження, його потрібно довго (не менше 10 хвилин) вимішувати, а потім ретельно відбити.
- Важливим інгредієнтом страви є зелень (кінза, базилік, кріп).
У традиційний люля обов'язково додають такі складові як курдючне сало та цибулю.
Свіжу зелень і трави можна додавати до смаку, а ось зі спеціями та приправами важливо не переборщити. Вони здатні заглушити яскравий м'ясний аромат страви та змінити її смак.