Люля кебаб рецепт на мангалі: 20 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Батьківщиною цієї надзвичайно ароматної та смачної страви є Середня Азія, але не менш популярна вона і на Кавказі. Ніжні ковбаски, приготовані з баранини, цибулі та курдючного жиру стануть справжньою окрасою столу. Готувати їх досить просто, але на відміну від шашликів люля-кебаб виходить набагато м'якшим і соковитішим.

Люля кебаб: особливості та загальні правила приготування страви

Щоб правильно приготувати страву, необхідно врахувати деякі моменти.

Щоб приготувати люля-кебаб, слід вивчити головні хитрощі приготування цієї страви

Що потрібно знати:

  1. Люля-кебаб, як правило, готують із баранини, але можна використовувати яловичину, свинину і навіть курку.
  2. М'ясо має бути свіжим, охолодженим, пропущеним через м'ясорубку з великими гратами.
  3. Можна змішати відразу два види м'яса, наприклад, 80% яловичини та 20% свинини.
  4. У люля-кебаб обов'язково додають багато цибулі та курдючного сала для соковитості та аромату.
  5. Цибулю рекомендується не різати, а натирати на тертці, добре віджавши через марлю.
  6. Щоб готовий фарш не впав з шампура під час смаження, його потрібно довго (не менше 10 хвилин) вимішувати, а потім ретельно відбити.
  7. Важливим інгредієнтом страви є зелень (кінза, базилік, кріп).

У традиційний люля обов'язково додають такі складові як курдючне сало та цибулю.

Свіжу зелень і трави можна додавати до смаку, а ось зі спеціями та приправами важливо не переборщити. Вони здатні заглушити яскравий м'ясний аромат страви та змінити її смак.