Якщо хочеться поїсти дієтичної риби, слід розглядати як одного з варіантів окуня. Він не надто калорійний, проте досить поживний: у ньому міститься величезна кількість білка, що легко засвоюється, корисних мікро- і макроелементів і вітамінів. Тому включити таку рибу в режим харчування слід однозначно. Крім того, її можна приготувати не тільки в комфортних умовах будинку, а й на мангалі, тоді окунь набуває неймовірного, особливого смаку і запаху. А різноманітність рецептів дозволяє кожному вибрати щось своє.
Склад, калорійність, корисні властивості морського окуня
У будь-якій морській рибі, в окуні, зокрема, міститься багато кислот Омега-3, завдяки чому на судинах атеросклеротичні бляшки не утворюються.
У складі такої риби знаходяться різноманітні мікроелементи, що забезпечують працездатність усіх систем організму людини: магній та кальцій, фосфор та йод. Також у ній великий вміст вітамінів групи A, E та PP.
Корисні властивості морського окуня
У той же час у приготованому окуні небагато калорій, незважаючи на його поживність: у сирому вигляді 100 г риби міститься приблизно 100 калорій, при запіканні на мангалі це число підвищується зовсім незначно. Тому люди, які дотримуються дієти, можуть не боятися вмикати їжу з морського окуня у своє меню.