Оселедець на мангалі (8 рецептів): донський оселедець на решітці, у фользі на вугіллі

На будь-якому пікніку страви, приготовані на вогнищі – це основні ласощі. Традиційні шашлики готуються зі свинини, яловичини. Але така їжа важка, тож її багато не з'їж. А ось оселедець стане паличкою-виручалочкою, особливо, якщо рибалка закінчилася невдачею. Готовий магазинний оселедець не вимагає маринування, швидко готується і має приголомшливий смак. Посмажити її не складе труднощів у вигляді стейків, цілком або філе.

Фарширований оселедець на решітці

Приготувати смачну оселедечку не складно. Риба швидко запікається, виходить соковитою та ніжною. Особливо смачним вийде оселедець на мангалі, якщо його попередньо зафарширувати лимонами, а потім запекти на ґратах.

Інгредієнти:

  • 2 тушки;
  • 1-2 лимони;
  • зелень петрушки та кропу;
  • сіль за смаком.

Продукти для приготування оселедця, фаршированого лимонами

Приготування:

  1. На початковому етапі займаються обробкою риби. Спочатку її розморожують, прибирають нутрощі, відрізають голову та хвіст, видаляють плавці.
  2. Натирають підготовлені тушки великою сіллю. Залишають добре просочитися.
  3. Лимони нарізають часточками, вкладають усередину рибки.
  4. Туди ж відправляють гілочки кропу та петрушки.
  5. Щоб м'ясо не розвалилося, скріплюють черевце зубочистками.
  6. Коли вугілля буде готове, викладають оселедця на решітку і запікають з кожної сторони приблизно по 5 хвилин.

Фарширований лимонами оселедець на решітці стане гарною альтернативою шашлику

Готовий продукт перекладають на тарілочки, оздоблюють залишками лимона, сирним або часниковим кремом.

Аналогічним чином можна приготувати на мангалі мінтай, скумбрію.