Тепла сонячна погода – це чудова нагода вирушити на пікнік і приготувати на багатті улюблені шашлики. Прекрасним доповненням до смаженого м'яса чи риби стануть запечені на грилі овочі. Їх можна подавати і як гарнір, і як самостійну страву. Особливо воно сподобається вегетаріанцям та прихильникам здорового харчування. Рецептів приготування овочів на мангалі дуже багато, і кожен може вибрати на власний смак.
Які овочі можна запікати на мангалі
Для гриля підійдуть стиглі сезонні овочі із щільною структурою, які необхідно нарізати великими шматками та попередньо замаринувати. Від маринаду багато в чому залежить смак готової страви.
Що посмажити на вугіллі:
- Картопля на багатті;
- печериці;
- помідори;
- баклажани на вугіллі;
- ріпчаста цибуля;
- кабачки;
- солодкі перці;
- Кукурудзу.
Основні види овочів, які досить просто приготувати на грилі
Корисніше та простіше буде готувати їх окремо на ґратах, а не на шампурах із м'ясом. Важливу роль у процесі приготування грає правильний маринад, який надає овочам соковитості, м'якості та ніжного смаку.
Овочі для запікання повинні бути твердими, цілими, не перезрілими, з щільною шкіркою, без плям і гнилі. Чим менше соку в них, тим легше їх запікати. Молоді овочі зберігають свою форму і швидко готуються.
Морква та буряк не підходять для приготування на багатті.