Перепелки на мангалі: 11 рецептів приготування, як замаринувати, шашлик на вугіллі

Рецепти

Перепілки доступні сьогодні не лише мисливцям. Їх вирощують у багатьох фермерських господарствах. Підходить дичина для запікання в духовці, але шашлик на мангалі з перепілки виходить ще смачнішою. Щоб страва була соковитою та смачною, важливо враховувати рекомендації професійних кухарів щодо приготування цього м'яса.

Як вибрати перепілок для шашлику

Щоб після приготування усередині не виявилося непропечених ділянок, необхідно правильно вибрати перепілок. Для смаження на мангалі підходять невеликі за розміром тушки (масою близько 150 г). Якщо планується запікання частинами, то вага має бути більшою. Для приготування найкраще вибирати екземпляри зі світлою шкірою (рожевою або жовтою).

Якщо була придбана заморожена птиця, її слід розморожувати в кімнатних умовах. Не можна піддавати м'ясо різким перепадам температури.

Для приготування страв на мангалі краще вибирати перепілок невеликого розміру

У цього м'яса висока поживна цінність, тому його можна подавати на обід або вечерю. За дієтичними властивостями воно перевершує кролятину та курку. Часто включається в раціон людей, які страждають на деякі захворювання:

  • патологіями серцево-судинної системи;
  • Порушення функціонування опорно-рухового апарату;
  • хворобами нирок та печінки;
  • хворобами шлунка та всієї травної системи.

М'ясо перепілки вводять у раціон людей, які страждають на різні захворювання

У продукті міститься багато вітаміну В, фосфору, калію та кальцію.