Багато хто вважає польову кухню нудною та несмачною. Насправді все залежить від професіоналізму і фантазії людини, яка візьме на себе роль кухаря в поході. Однією з найсмачніших страв, які смачно виходять на багатті, є плов. Варіантів його приготування є маса, але є маса нюансів, які слід враховувати при готуванні плова на багатті.
Важливі нюанси приготування плову
При приготуванні плова на багатті в похідних умовах слід враховувати всі тонкощі. Поради досвідчених кулінарів допоможуть досягти вершини смаку і при цьому максимально точно відтворити особливості кухні, з якої взято рецептуру.
Почнемо з рису
Компоненти, що входять до складу плову, різноманітні. Але в обов'язковому порядку серед них має бути рис. Він є основним у складі плову, тому питання, який рис краще вибрати, дуже актуальне.
Щоб отримати справжній розсипчастий плов, потрібно вибрати якісний рис.
Приготувати плов можна на основі гречки, булгуру чи інших злакових. Але справжнє блюдо готується на основі рису.
Для плову найкраще вибрати рис, який відповідає наступним критеріям:
- відноситься до одного зі спеціальних сортів (садрі, дезіра, аланья, жасмин, басмати, індико), але якщо немає можливості придбати спеціальний сорт, то вибирають будь-який довгозерновий;
- для приготування плову в казані на багатті плову не варто брати пропарений рис.
Перед початком готування крупу необхідно замочити щонайменше 2 години. Для більш насиченого смаку готової страви у воду при замочуванні додають сіль з розрахунком 0,5 ч. л. на 1 л води.
Рис перед приготуванням необхідно замочити на 2 години