Сазана запікають на природі у різний спосіб. Принцип приготування у кожному їх практично однаковий: рибу чистять, маринують, та був відправляють на мангал. Але не лише від дотримання рецептури залежить результат. Важливо враховувати інші правила: вибирати свіжі тушки, якісні дрова, враховувати рекомендації досвідчених рибалок.
Як вибрати і способи обробки
Готувати на природі найкраще сазана, який зумовлений нещодавно. Розморожена тушка може під час термічної обробки розповзтись. При покупці продукту в магазині звертають увагу на такі моменти:
- у якісної риби очі ясні;
- зябра яскравого кольору і без слизу;
- вся луска блискуча і волога.
Характеристика свіжої риби
Якщо натиснути на свіжого сазана пальцем, то вм'ятина має швидко розправитися.
Для шашлику зазвичай використовують представників із лососевих або осетрини, але велика річкова риба також підійде. Вибирають екземпляри вагою понад 2,5 кг.
Обробка включає класичний набір процедур: очищення луски, видалення нутрощів, обрізання голови та плавців. При приготуванні філе акуратно витягують хребет та ребра.
Правильна обробка сазана
Дуже важливо не пошкодити жовчний міхур. Якщо це станеться, смак буде повністю зіпсований.