Приготувати на мангалі можна не лише м'ясо та овочі, але ще й гриби. Печериці на багатті виходять ароматними, соковитими та дуже смачними. А приготувати таку страву зможе навіть кулінар-початківець, обравши на свій смак один з представлених нижче рецептів.
Печериці на мангалі: користь та шкода страви
Печериці – натуральний та смачний продукт, що дозволяє вирішити масу проблем зі здоров'ям. Ці гриби мають наступні корисні властивості:
- Покращують стан нервової системи, пам'яті та допомагають справлятися зі стресами.
- Підвищують рівень гемоглобіну в крові.
- Підтримують гостроту зору та здоров'я очей.
- Знижують ризик розвитку атеросклерозу.
- Зміцнюють волосся, роблять шкіру обличчя свіжішою.
- Поліпшують роботу ШКТ, підшлункової залози та нирок.
- Допомагають відновитися після інсульту та інфаркту.
- Сприяють зниженню ваги.
Корисні властивості печериць
Щоб зберегти всю користь продукту, потрібно правильно приготувати. Печериці рекомендується варити, запікати та смажити на вугіллі.
Найсмачніші і при цьому корисні гриби виходять на мангалі. Їх можна готувати без добавок або у поєднанні з овочами, м'ясом, різними спеціями та соусами.