Шампиньйони на мангалі: як приготувати гриби гриль на вугіллі, на вогнищі, рецепт!

Приготувати на мангалі можна не лише м'ясо та овочі, але ще й гриби. Печериці на багатті виходять ароматними, соковитими та дуже смачними. А приготувати таку страву зможе навіть кулінар-початківець, обравши на свій смак один з представлених нижче рецептів.

Печериці на мангалі: користь та шкода страви

Печериці – натуральний та смачний продукт, що дозволяє вирішити масу проблем зі здоров'ям. Ці гриби мають наступні корисні властивості:

  • Покращують стан нервової системи, пам'яті та допомагають справлятися зі стресами.
  • Підвищують рівень гемоглобіну в крові.
  • Підтримують гостроту зору та здоров'я очей.
  • Знижують ризик розвитку атеросклерозу.
  • Зміцнюють волосся, роблять шкіру обличчя свіжішою.
  • Поліпшують роботу ШКТ, підшлункової залози та нирок.
  • Допомагають відновитися після інсульту та інфаркту.
  • Сприяють зниженню ваги.

Корисні властивості печериць

Щоб зберегти всю користь продукту, потрібно правильно приготувати. Печериці рекомендується варити, запікати та смажити на вугіллі.

Найсмачніші і при цьому корисні гриби виходять на мангалі. Їх можна готувати без добавок або у поєднанні з овочами, м'ясом, різними спеціями та соусами.