Шампиньйони запечені на багатті (15 рецептів): як посмажити на вугіллі цілі, покроково!

Шашлик із шампіньйонів на шампурах або решітці барбекю підійде вегетаріанцям як чудова альтернатива м'ясу. Щоб закуска вийшла соковитою та смачною, варто запекти її з маринадом або гарніром. Готову страву можна забезпечити приправою.

Як правильно приготувати печериці на мангалі: особливості смаження грибних шашличків

Для запікання печериць на багатті бажано їх підібрати однаковими за розміром – це дозволить їм поступово просмажитись. Не варто брати занадто маленькі: на шампурах вони не втримаються, а з ґрат будуть постійно вислизати. Під впливом високої температури вони висихають і зморщуються, тому слід віддавати перевагу великим або середнім екземплярам.

Гриби для запікання повинні бути однакового розміру, що забезпечить їх рівномірне прожарювання

Щоб підготувати гриби до обсмажування, необхідно правильно відмити від бруду. Спочатку плодові тіла замочують у воді, залишивши на 10-15 хвилин, потім очищають під краном з використанням м'якої щіточки, забруднення, що залишилися, знімають ножем.

Обсушити печериці можна за допомогою рушника або серветки.