Шашлик з кролятини може бути не менш смачним, ніж зі свинини. Головне – правильно вибрати та замаринувати м'ясо, а також врахувати поради досвідчених кулінарів щодо приготування кролика на мангалі. Поговоримо про те, як вибрати м'ясо кролика та як робити шашлик, від якого неможливо відірватися.
Як вибрати м'ясо кролика для приготування шашлику
Вибираючи кролятину, краще віддати перевагу тушці молодої тварини у віці 3-4 місяців. Відрізнити його можна по світлому м'ясу ніжно-рожевого кольору. Темний або яскраво-рожевий колір вказуватиме на зрілий вік особини, а сірий – на несвіжість м'яса. На ній не повинно бути синців, синців та інших ділянок зі зміненим кольором, в упаковці не повинно бути шматочків замороженої крові та льоду. Вага молодої тушки зазвичай коливається не більше 1-1,5 кг.
Для шашлику слід вибирати м'ясо молодого кролика
Також необхідно переконатися в якості і свіжості продукту, що купується. У магазині або у приватника можна попросити сертифікат, що підтверджує той факт, що тварина була заколота для продажу, а не померла від хвороби.
Також на упаковці має бути термін придатності та, бажано, наклеєна етикетка «екологічно чистий продукт». Це буде підтверджувати безпеку та дійсно високу якість кролятини.