Шашлики з різних видів м'яса набули широкого поширення. Їхні рецепти різноманітні та відомі багатьом. Але все частіше люди стали готувати дієтичніші варіанти – з філе риби. Переваги таких шашликів у тому, що вони швидше маринуються, швидко готуються та не вимагають складних соусів.
Калорійність та корисні властивості шашлику з осетрини
Осетр – делікатесне м'ясо. Воно з давніх-давен зустрічалося на столі. На смак продукт нагадує свинину і курятину, але користі для організму набагато більше.
Унікальність цієї риби в тому, що при обробці та підготовці виходить лише 14% відходів.
Любов до осетрині призвела до того, що риба перебуває на межі вимирання. Велику цінність є ікра, але й склад м'яса робить продукт дуже корисним. Регулярне вживання осетрини зміцнює імунітет, запобігає розвитку багатьох захворювань.
Осетр – цінна промислова риба, яка широко використовується у кулінарії.
У складі м'яса цієї риби міститься дуже багато натрію, вітамінів, мікро та макроелементів, амінокислот. Білок, який є в осетрині, засвоюється на 98%. Також ця риба має такі корисні властивості:
- нормалізація тиску, складу крові;
- прискорення процесів метаболізму;
- попередження розвитку онкології;
- зміцнення кісткових тканин;
- зниження рівня холестерину;
- активація процесів зростання клітин та тканин;
- попередження раннього старіння;
- стимуляція роботи мозку;
- Нормалізація гормонального фону.
Осетрина має безліч корисних властивостей
Калорійність осетру залежить від способу приготування риби. Приблизний хімічний склад має такий вигляд:
- калорійність – 165 – 180 Ккал
- білки – 42%
- жири – 59%
- вуглеводи – 0%
Хімічний склад м'яса осетра
Дієтологи рекомендують вживати осетрину щонайменше один раз на тиждень.