Шашлик з осетрини на мангалі: 12 рецептів, як приготувати повністю, на ґратах

Шашлики з різних видів м'яса набули широкого поширення. Їхні рецепти різноманітні та відомі багатьом. Але все частіше люди стали готувати дієтичніші варіанти – з філе риби. Переваги таких шашликів у тому, що вони швидше маринуються, швидко готуються та не вимагають складних соусів.

Калорійність та корисні властивості шашлику з осетрини

Осетр – делікатесне м'ясо. Воно з давніх-давен зустрічалося на столі. На смак продукт нагадує свинину і курятину, але користі для організму набагато більше.

Унікальність цієї риби в тому, що при обробці та підготовці виходить лише 14% відходів.

Любов до осетрині призвела до того, що риба перебуває на межі вимирання. Велику цінність є ікра, але й склад м'яса робить продукт дуже корисним. Регулярне вживання осетрини зміцнює імунітет, запобігає розвитку багатьох захворювань.

Осетр – цінна промислова риба, яка широко використовується у кулінарії.

У складі м'яса цієї риби міститься дуже багато натрію, вітамінів, мікро та макроелементів, амінокислот. Білок, який є в осетрині, засвоюється на 98%. Також ця риба має такі корисні властивості:

  • нормалізація тиску, складу крові;
  • прискорення процесів метаболізму;
  • попередження розвитку онкології;
  • зміцнення кісткових тканин;
  • зниження рівня холестерину;
  • активація процесів зростання клітин та тканин;
  • попередження раннього старіння;
  • стимуляція роботи мозку;
  • Нормалізація гормонального фону.

Осетрина має безліч корисних властивостей

Калорійність осетру залежить від способу приготування риби. Приблизний хімічний склад має такий вигляд:

  • калорійність – 165 – 180 Ккал
  • білки – 42%
  • жири – 59%
  • вуглеводи – 0%

Хімічний склад м'яса осетра

Дієтологи рекомендують вживати осетрину щонайменше один раз на тиждень.