Щука – традиційна страва, яка з давніх-давен прикрашає столи царів і вельмож. Сьогодні ця риба теж часто стає родзинкою застілля. Але недарма її у казках наділяють хитрістю та спритністю – самостійно зловити її дуже складно. Однак якщо вдасться стати власником такого трофею, то потрібно вибрати для його приготування найсмачніший рецепт.
Особливості приготування
Готувати щуку на природі можна у різний спосіб (на мангалі, шампурах, прямо на вугіллі, у фользі). Результат залежить не тільки від якості тушки, а й від вибраного маринаду, а також від дров.
Щоб приготувати шашлик, очищені тушки розбирають на філе та нарізають порційні шматочки. Для запікання на мангалі використовують стейки із щуки. Щоб позбавитися специфічного запаху річкової риби, підготовлені шматочки маринують. Багато часу не знадобиться, в залежності від типу маринаду йде на підготовку від 20 до 45 хвилин.
Позбутися специфічного смаку м'яса щуки можна за допомогою маринування
Маринади використовують різні. Добре поєднується сік лимона, сухе біле вино, томатний сік, сметана, гранатовий сік.
Обсмажують підготовлений шашлик із двох сторін до утворення рум'яної скоринки. За бажання можна посмажити прямо на вугіллі у фользі. У будь-якому випадку виходить надзвичайно смачна рибна закуска.