Шурпа в казані на багатті: 15 рецептів, як приготувати справжню шурпу

Коли перед кухарем стоїть завдання нагодувати в поході загін туристів супом, на допомогу прийде шурпа. Ця запашна страва найбільш поширена на Сході, причому, у кожного народу вона називається по-різному (у Чечні – жижиг-черпа, в Таджикистані – шурбо, в Казахстані – шорпа). Рецептів дуже багато, але є основні принципи, які дотримуються під час приготування.

Шурпа: харчова цінність, користь та шкода страви

Калорійність шурпи практично завжди висока через особливості її складу та призначення. За бажання жирні сорти м'яса можна замінити дієтичними видами, наприклад, грудкою курки. Але високо у складі шурпи та вміст вітамінів, мікроелементів, вуглеводів, білків та жирів. Інгредієнти у класичному рецепті можна постійно змінювати та замінювати іншими.

Шурпа – досить жирна та калорійна страва

Для зниження калорійності та надання особливого аромату в наваристий суп можна додати селеру, деякі фрукти (сливу, яйву).