Шурпа з яловичини в казані на багатті: 12 рецептів, як приготувати суп

Неймовірно смачна, ароматна та ситна шурпа є традиційною узбецькою стравою. Вважається, що готувати її потрібно тільки з баранини, але насправді для шурп можна використовувати будь-яке м'ясо. Наприклад, навариста шурпа з яловичини, зварена на багатті в казані, нікого не залишить байдужим. Мабуть, це одна з найкращих страв для пікніка на природі у великій компанії.

Як вибрати яловичину для шурпи

Великих складнощів у приготуванні цієї страви немає, адже по суті шурпа – це м'ясо з овочами в бульйоні. Для нього буде потрібна свіжа яловичина, найкраще вирізка, але підійдуть і реберця або стегнова частина.

Для приготування шурпи рекомендується використовувати свіжу яловичину

Критерії вибору яловичини:

  1. Перше, на що варто звернути увагу, – це колір м'яса. Він має бути насичено-рожевим, однорідним, без плям.
  2. Жирові прошарки мають бути світлими, а жовті говорять про те, що це м'ясо старої тварини. Це не означає, що воно несвіже, готувати з нього можна, але смакові якості такого продукту трохи нижче.
  3. Свіже м'ясо на дотик сухе, не липке, без слизу та рідини. При натисканні воно швидко повертається у початкову форму.
  4. Охолоджена яловичина може лежати в холодильнику не більше 5 днів, але оптимальний термін зберігання – 2 доби.
  5. Запах продукту не повинен бути неприємним чи неспецифічним. Не припустимо і запаху спецій, часнику, адже це може свідчити про те, що несвіжому м'ясу намагалися надати товарного вигляду.

Ознаки гарної яловичини

Якщо м'ясо відповідає зазначеним вимогам, блюдо з нього вийде чудовим.