Шурпа зі свинини на багатті в казані: 10 рецептів, як приготувати, зварити

Рецепти

Шурпа – наваристий ситний суп, що характеризується яскравим смаком та насиченим ароматом. Рецептів його приготування дуже багато. Традиційно як основу використовували баранину для бульйону, але не менш смачним вийде цей суп на свинині.

Як вибрати свинину для шурпи

Традиційно для східної смакоти використовують баранину, але згодом рецептура почала змінюватися. Кухарі пробували різні варіанти основи, у тому числі й вегетаріанську. Поступово з'явилися рецепти з свинини, курки, кролика, овочів.

Хороші результати виходять при експериментах із приправами та овочами. Чим їх більше, тим смачнішим і смачнішим буде суп.

Як м'ясну складову підходить будь-яка частина свинячої тушки (від вибору залежатиме жирність шурпи). Найчастіше використовують вирізку або реберця. Останні не багаті на м'ясо, але в них є жир, який підвищує наваристість і поживність готового супу. Щоб надати желейність бульйону, за основу беруть кермо, яке багате на сухожиль.

Зі свинячої рульки виходить чудова шурпа, тому що саме ця частина туші має все необхідне для наваристого жирного бульйону

Перед приготуванням свинину обов'язково миють, видаляють усі плівки. Основу для бульйону завжди нарізають великими шматками, залишаючи кісточки.

Для приготування смачної наваристої страви використовують свіжі продукти, що не піддавалися заморожуванню. Якщо є можливість використовувати виключно заморожений продукт, його залишають до повного розморожування, щоб м'ясо тануло в природних умовах без додаткових пристосувань і хитрощів. Це дозволить зберегти смак та якість продукту.

Для приготування шурпи використовують лише свіже м'ясо