Будь-яка запечена на багатті риба смачна, а скумбрія завдяки великому вмісту жиру смачніша подвійно. Існує безліч рецептів її приготування з використанням різних соусів та маринадів. Правильно засмажена, вона не пригорає, м'ясо всередині зберігає соковитість, а зовні покривається золотистою скоринкою.
Як вибрати скумбрію для приготування на мангалі
В ідеалі риба повинна бути свіжою, але в наших широтах купити її неможливо. Прийде обійтися свіжомороженою, яку потрібно грамотно вибрати.
Тільки зі свіжої якісної скумбрії можна приготувати смачні та корисні страви
Критерії вибору:
- Не варто купувати тушку з жовтими плямами, пошкодженнями, вм'ятинами. Це говорить про те, що вона піддавалася повторному заморожуванню і при запіканні просто розвалиться.
- Розморожувати її необхідно у холодильнику, де цей процес займе близько 12 годин.
- Запікати можна повністю або порційними шматочками у фользі, на шампурах або решітці.
- Великі тушки краще нарізати на частини, щоб вони добре пропеклися зсередини, а середнього розміру можна запікати повністю, не розрізаючи.
- Забрати специфічний рибний запах допоможе лимонний сік, який часто використовується в маринадах, а ось оцет застосовувати не варто, він зіпсує страву.
- Готувати цілі тушки потрібно не менше 30 хв, регулярно перевертаючи, а невеликі стейки – 10-15 хв.
Лимонний сік дозволяє зменшити рибний запах
Багаття має добре прогоріти, адже для мангалу з ґратами потрібне розпечене до білого вугілля. Інгредієнтами маринаду можуть бути соєвий соус, майонез, бальзамічний оцет, гірчиця.