Скумбрія на мангалі: як приготувати на багатті, на вугіллі, на грилі, рецепт

Будь-яка запечена на багатті риба смачна, а скумбрія завдяки великому вмісту жиру смачніша подвійно. Існує безліч рецептів її приготування з використанням різних соусів та маринадів. Правильно засмажена, вона не пригорає, м'ясо всередині зберігає соковитість, а зовні покривається золотистою скоринкою.

Як вибрати скумбрію для приготування на мангалі

В ідеалі риба повинна бути свіжою, але в наших широтах купити її неможливо. Прийде обійтися свіжомороженою, яку потрібно грамотно вибрати.

Тільки зі свіжої якісної скумбрії можна приготувати смачні та корисні страви

Критерії вибору:

  • Не варто купувати тушку з жовтими плямами, пошкодженнями, вм'ятинами. Це говорить про те, що вона піддавалася повторному заморожуванню і при запіканні просто розвалиться.
  • Розморожувати її необхідно у холодильнику, де цей процес займе близько 12 годин.
  • Запікати можна повністю або порційними шматочками у фользі, на шампурах або решітці.
  • Великі тушки краще нарізати на частини, щоб вони добре пропеклися зсередини, а середнього розміру можна запікати повністю, не розрізаючи.
  • Забрати специфічний рибний запах допоможе лимонний сік, який часто використовується в маринадах, а ось оцет застосовувати не варто, він зіпсує страву.
  • Готувати цілі тушки потрібно не менше 30 хв, регулярно перевертаючи, а невеликі стейки – 10-15 хв.

Лимонний сік дозволяє зменшити рибний запах

Багаття має добре прогоріти, адже для мангалу з ґратами потрібне розпечене до білого вугілля. Інгредієнтами маринаду можуть бути соєвий соус, майонез, бальзамічний оцет, гірчиця.