Виїжджаючи на природу чи влаштовуючи сімейний пікнік на дачі, усі звикли готувати соковитий м'ясний шашлик чи барбекю. Але є спосіб пригостити гостей кориснішою стравою. Скумбрія на мангалі завжди виходить дуже смачною та ароматною, а готується легко та просто. Існує чимало рецептів запікання скумбрії на багатті, але зручніше це робити з використанням фольги.
Як вибрати скумбрію для приготування на мангалі
Якщо є можливість, краще купити свіжу охолоджену рибу, але найчастіше доводиться вибирати свіжоморожену. Її не можна розморожувати у воді чи мікрохвильовій печі, щоб не зіпсувати. Розморожувати потрібно в холодильнику, в крайньому випадку, при кімнатній температурі.
Для приготування на мангалі ідеально підходить будь-яка свіжа чи охолоджена скумбрія.
Як вибрати якісну скумбрію:
- Тушка має бути твердою, без іржавих плям і потертостей на шкірі.
- Якщо риба жовта, нерівномірного забарвлення, має вм'ятини, то брати її не варто. Це означає, що вона неодноразово розморожувалась.
- Прозорі, чисті очі, без зелені та жовтизни говорять про свіжість скумбрії.
- Ще одна ознака якості – це рожеві або червоні зябра.
- Несвіжа скумбрія має сильний кислуватий рибний запах, тоді як гарна тушка відрізняється легким ароматом.
Правила вибору свіжої риби
При покупці риби без голови важливо звернути на товщину спинки. Чим вона ширша, тим краще, а місце зрізу має бути покрите слабким білим нальотом.