Сосиски на багатті: 15 рецептів, як посмажити, які краще, як готувати смажені

Рецепти

Вважають, що виїзд на природу – це обов'язково шашлики, але звичне меню цілком можна урізноманітнити. Так, чудовою стравою для мангалу стануть звичайні сосиски чи сардельки. Готуються вони набагато швидше, а до смаку сподобаються не лише дорослим, а й дітям.

Які сосиски вибрати для приготування на багатті?

Тут кожен обирає на свій смак, адже на багатті готують будь-які сосиски. Комусь подобається напівфабрикат з курки, а хтось віддає перевагу яловичині або свинині. Головне, щоб сосиски були свіжими та в натуральній оболонці (поліетиленову оболонку обов'язково потрібно зняти перед приготуванням).

Кінцевий смак готової страви залежатиме від обраного продукту, його якості та виду

М'ясо курки при приготуванні на мангалі виходить ніжним і м'яким. У ньому майже немає жиру, а отже, така страва буде дієтичною. Що стосується свинячих сардельок, то для смаження на багатті вони підходять ідеально через велику кількість соку. Добре готувати таким чином і ковбаски, але смажити їх доведеться трохи довше.

Важливо враховувати, що будь-які сосиски менш жирні, ніж сардельки, а для мангалу найкраще підходять віденські, вершкові чи делікатесні. Ковбасні вироби, у складі яких є сир, на багатті краще не смажити, щоб не зіпсувати страву.

Оптимальними варіантами для приготування на багатті можна вважати віденські або вершкові сосиски.