Судак на мангалі: рецепти приготування у фользі на вугіллі

Рецепти

Ніжний та соковитий судак відмінно підійде для запікання у фользі або на ґратах. Правильно приготовлена страва стане смачною та корисною вечерею для всієї родини. Збираючись на природу, варто віддати перевагу рибному шашлику саме з судака, адже в цій рибі дуже мало кісток, а м'ясо просто тане в роті.

Підготовка тушки судака

Для шашлику потрібно філе зі шкірою, а невеликі тушки можна запекти цілком. Головне – правильно вибрати рибу, щоб не зіпсувати готову страву.

Бажано, щоб судак був свіжим, охолодженим, але якщо такої можливості немає, підійде і свіжоморожений. Розморожувати його доведеться в холодильнику за температури +5С. Використовувати мікрохвильову піч або заливати тушку водою не можна. М'якуш судака такий ніжний, що при неправильному розморожуванні може просто розвалитися.

Для шашлику вибирають свіжу охолоджену рибу

При виборі тушки важливо звертати увагу на колір зябер (має бути червоним), а також на відсутність іржавих плям на шкірі.

Після покупки судака потрібно правильно обробити та підготувати:

  • ножицями зрізати плавці;
  • очистити тушку від луски та злегка обсушити;
  • відрізати голову і випатрати;
  • промокнути паперовою серветкою та нарізати на стейки;
  • Замаринувати.

Стадії розбирання судака

Якщо для страви потрібно філе, необхідно видалити всі кістки. Зробити неглибокий надріз по хребту і за допомогою гострого ножа акуратно зрізати м'якоть, намагаючись не зачіпати бічні реберні кістки.