Свинячі реберця на мангалі: 17 рецептів, як замаринувати, маринад для свинячих реберець

Рецепти

У теплу пору року багато людей масово їдуть відпочивати на природу: у ліс чи дачу. Але якщо звичні традиційні шашлики набридли, цілком можна замінити їх соковитими та ароматними свинячими реберцями. Приготовані на мангалі, вони виходять неймовірно смачними та ніжними. Головне – це правильно вибрати м'ясо та зробити маринад.

Як вибрати найкращі реберця

Свинина стане чудовою заміною телятині або баранині, адже готується вона швидко та маринується всього за 2-3 години. Щоб готова страва вийшла по-справжньому соковитою, потрібно врахувати кілька нюансів.

Свинячі ребра мають прекрасний смак і завжди вітаються за святковим столом

На що звернути увагу:

  • для мангалу краще купити свіжі охолоджені реберця;
  • якщо вдалося придбати лише заморожені, то розморожувати їх потрібно за кімнатної температури;
  • перед приготуванням м'ясо обов'язково треба добре промити і промокнути паперовим рушником;
  • М'ясо молодих поросят смачніше, воно відрізняється ніжно-рожевим кольором і білим жировим прошарком;
  • Маринувати реберця можна 2-3 години, але щоб м'ясо стало ніжніше, цей час краще збільшити до 4-6 годин.

Процес маринування м'яса триває щонайменше 4-х годин

Перед тим, як опустити реберця у підготовлений маринад, необхідно зробити між ними кілька неглибоких надрізів. Так свинина краще промаринується і набуде яскравішого і насиченішого смаку.

Для смаження на решітці більше підійдуть реберця з товстим прошарком сала. Інакше м'ясо вийде надто сухим.

Перед приготуванням реберця потрібно надрізати