Топ 18 отруйних та їстівних трубчастих грибів: назви, види, фото

Трубчасті гриби мають м'ясисту та щільну м'якоть, яка робить їх поживними, смачними та корисними. До цього виду відносяться боровик, подосиновик, підберезник. Крім їстівних екземплярів, зустрічаються і неїстівні, про що не можна забувати. Поговоримо докладніше про характеристики трубчастих грибів, а також розглянемо їх різновиди.

Характеристика та класифікація трубчастих грибів

Трубчасті гриби нескладно відрізнити від пластинчастих: гіменофора (внутрішній бік капелюшків) у них є безліч дрібних трубочок, що в сукупності нагадують губку. Форма капелюшків завжди опукла, а розмір залежить від конкретного вигляду. Виростають вони у густих лісах, парках та інших місцях, де потрапляння прямих сонячних променів мінімальне.

Будова трубчастих грибів

Якщо ці гриби відварити, м'якоть капелюшків убере рідину, що слід враховувати в процесі приготування. Також знайте, що після термічної обробки вони стають темними (за винятком боровика), і це нормально.