Товстолобик на мангалі: 13 рецептів, як приготувати товстолобика, на решітці, на багатті

Немає нічого смачнішого за приготовлені на природі шашлики, але замість традиційного м'яса цілком можна використовувати рибу. Свіжий улов, запечений на мангалі, буде набагато кориснішим для здоров'я, адже в ньому менше калорій. Товстолобик – це не найпопулярніша риба, але якщо пощастило добути такий делікатес, то шашлик із нього стане справжньою окрасою столу.

Вибір риби для шашлику

Для шашлику необхідна свіжа риба, бажано щойно виловлена і ще жива. У цьому випадку страва вийде надзвичайно смачною і ніжною, а шашлик не розвалиться на шампурах. Що стосується розмірів, то краще вибирати велику рибу вагою не менше 4-5 кг.

Для шашлику найкраще підійде свіжа охолоджена чи жива риба

Зі свіжовиловленого товстолобика акуратно зчищається луска, а якщо на ній присутній слиз, то тушку краще обкотити окропом. Перед приготуванням рибу потрібно правильно обробити та підготувати всі інгредієнти для маринаду.