Немає нічого смачнішого за приготовлені на природі шашлики, але замість традиційного м'яса цілком можна використовувати рибу. Свіжий улов, запечений на мангалі, буде набагато кориснішим для здоров'я, адже в ньому менше калорій. Товстолобик – це не найпопулярніша риба, але якщо пощастило добути такий делікатес, то шашлик із нього стане справжньою окрасою столу.
Вибір риби для шашлику
Для шашлику необхідна свіжа риба, бажано щойно виловлена і ще жива. У цьому випадку страва вийде надзвичайно смачною і ніжною, а шашлик не розвалиться на шампурах. Що стосується розмірів, то краще вибирати велику рибу вагою не менше 4-5 кг.
Для шашлику найкраще підійде свіжа охолоджена чи жива риба
Зі свіжовиловленого товстолобика акуратно зчищається луска, а якщо на ній присутній слиз, то тушку краще обкотити окропом. Перед приготуванням рибу потрібно правильно обробити та підготувати всі інгредієнти для маринаду.