Умовно їстівні гриби повинні пройти обов'язкове теплове оброблення перед вживанням. Саме цією особливістю вони відрізняються від їстівних, які можна їсти навіть у сирих. Одні гриби необхідно відварювати перед приготуванням, інші досить просто замочити і обсмажити.
Де застосовуються умовно їстівні гриби
Напівїстівні гриби зазвичай багаті на корисні речовини, тому їх застосовують у лікувальних цілях. Сучасна медицина та фармацевтика витягують із цих грибів чимало цілющих властивостей, здатних вплинути на результат тяжкої хвороби.
Напівїстівні гриби широко використовуються в медицині для лікування різних захворювань
Далеко не всі корисні для здоров'я компоненти вивчені, але ті, що відомі, ефективно використовуються для профілактики та лікування захворювань у дієтології та косметології.