Вогнища у мангалі: як правильно розпалювати, способи розпалювання

Вихід на природу для багатьох із нас пов'язаний з обов'язковим мангалом та традиційним шашликом. Спокусливий запах смаженого м'яса, цілком імовірно, будить у нас сплячі гени предків, які готували видобутого мамонта на багатті. З іншого боку, на свіжому повітрі апетит завжди кращий, та й будь-які продукти, приготовані своїми руками, наприклад, чахохбілі в казані, набувають особливого смаку. Головне, встигнути розвести вогонь, доки ці продукти не встигли зіпсуватися.

Вибір вугілля для мангалу

У будь-якому супермаркеті пропонується деревне вугілля для мангалу від кількох виробників, у різних за вагою упаковках. Особливих відмінностей у товарі немає, весь він випалюється з листяних порід дерев. В основному це береза, ясен, граб, дуб.

Хвойні породи дерев через вміст смол додадуть м'ясу гіркий присмак. Для впевненості слідкуйте за складом вугілля на упаковці. Добросовісний виробник не соромиться ділиться інформацією. Якщо не вказано джерело сировини для вугілля, перебувати там можуть будь-які відходи та сміття. Відмовтеся від такої покупки.

Вугілля для мангалу

Не кидайте в мангал матеріали з вільхи, тополі, горобини, акації, в'яза. Продукти будуть зіпсовані, а з ними і настрій.

Якщо ви готуєте шашлик у мангалі на дровах, можна запастись на майбутнє своїм вугіллям. За час обсмажування однієї порції паливо не встигає прогоріти до кінця. Залийте його водою відразу, коли заберете шампура. Охолоджене вугілля зберіть у відро.

Простежте, щоб дно мангалу було сухим та чистим. Сліди останнього дощу можуть завдати чимало клопоту з розведенням багаття.