Вуха на багатті в казані: рецепт класичний, як приготувати, як правильно зварити!

Яка ж рибалка без справжньої, звареної на багатті ароматної юшки. У кожного досвідченого рибалки свої секретики та тонкощі готування, про які можна сперечатися нескінченно. Є безліч видів і способів приготування улюбленого всіма похідного супу, і всі вони варті уваги.

З якої риби можна готувати юшку в казані

Юшкою в слов'янській кухні прийнято називати різні рибні юшки, які готують не тільки з риби, але навіть з раків. Розрізняють такі різновиди, як чорний, солодкий, потрійний, білий, червоний. Але в класичному розумінні вона вариться лише зі свіжого улову. Важливо знати, яка риба краще для юшки, а яку використовувати не варто. Можна принести рибу із собою, а можна спіймати її на місці за допомогою спеціальної рибальської снасті пастки.

Хороша юшка виходить з живої, щойно виловленої риби

У 18-19 століттях її готували виключно з осетра та стерляді, але сьогодні виловити подібну рибу нереально, та й заборонено.

Яка риба підійде:

  • йорж;
  • Судак;
  • сиг;
  • окунь;
  • сазан;
  • короп.

Риба, яка підходить для приготування юшки

Існують і такі види, з яких варити класичний рибний бульйон не рекомендується.

До них відносяться:

  • лящ;
  • вобла;
  • плотва;
  • уклейка;
  • тарань;
  • піскар.

Риба, з якої юшку варити не рекомендується

Останні не надають навару, тому готувати їх на багатті не варто.

Зі свіжої морської риби можна взяти тріску, палтуса, сьомгу.