Яка ж рибалка без справжньої, звареної на багатті ароматної юшки. У кожного досвідченого рибалки свої секретики та тонкощі готування, про які можна сперечатися нескінченно. Є безліч видів і способів приготування улюбленого всіма похідного супу, і всі вони варті уваги.
З якої риби можна готувати юшку в казані
Юшкою в слов'янській кухні прийнято називати різні рибні юшки, які готують не тільки з риби, але навіть з раків. Розрізняють такі різновиди, як чорний, солодкий, потрійний, білий, червоний. Але в класичному розумінні вона вариться лише зі свіжого улову. Важливо знати, яка риба краще для юшки, а яку використовувати не варто. Можна принести рибу із собою, а можна спіймати її на місці за допомогою спеціальної рибальської снасті пастки.
Хороша юшка виходить з живої, щойно виловленої риби
У 18-19 століттях її готували виключно з осетра та стерляді, але сьогодні виловити подібну рибу нереально, та й заборонено.
Яка риба підійде:
- йорж;
- Судак;
- сиг;
- окунь;
- сазан;
- короп.
Риба, яка підходить для приготування юшки
Існують і такі види, з яких варити класичний рибний бульйон не рекомендується.
До них відносяться:
- лящ;
- вобла;
- плотва;
- уклейка;
- тарань;
- піскар.
Риба, з якої юшку варити не рекомендується
Останні не надають навару, тому готувати їх на багатті не варто.
Зі свіжої морської риби можна взяти тріску, палтуса, сьомгу.