Як підготувати казан до першого використання на багатті чавунний: випалення на багатті

Після придбання чавунного казана багатьох цікавить питання, як потрібно його обпалювати і прожарювати. Термообробка з використанням соняшникової олії дозволяє готувати смачну та корисну їжу в чавунному посуді, а також продовжує термін її служби. Напевно, багато хто помічав, що у старому, добре обробленому казанку їжа виходить набагато смачнішою, ніж у новому. Це пов'язано з тим, що з його поверхні було видалено все заводське мастило, він обпалювався і прожарювався маслом.

Сенс прожарювання або чому потрібно прожарювати чавунний казан

Обпалювати чавунний посуд перед безпосередньою експлуатацією потрібно через технологію його виготовлення. Зокрема, щоб казан після формування швидше витягувався з прес-форми, її рясно заливають технічним маслом. Завдяки цьому на посуді утворюється стійка масляна плівка, яка захищає чавун від корозії.

Випалення чавунного казану необхідне для видалення плівки з промислової олії.

Потрібно прожарювати казан для видалення з його поверхні масляної плівки, адже якщо цього не зробити, їжа, що готується, міститиме канцерогени і шкідливі хімічні речовини.