Гриби – гідна альтернатива м'ясу, тому що в цьому продукті міститься багато білка, лецитину та глікогену. Але оскільки вони важко засвоюються організмом, їх рекомендується їсти потроху й у першій половині дня. Також необхідно знати, які гриби відносяться до отруйних, які можна вживати в сирому вигляді, а які тільки після термічної обробки.
Навіщо є сирі гриби
Шанувальники сироїдіння і правильного харчування вважають, що сирі продукти набагато корисніші за термічно оброблені. Ця думка ґрунтується на тому, що при впливі високих температур частина корисних речовин руйнується. Більше того, деякі продукти мають виражений смак та аромат, якщо їх не смажити та не варити.
Деякі гриби можна їсти сирими, не піддаючи їх термічній обробці
Які гриби можна їсти у сирому вигляді
Не всякий сирий гриб можна вживати без ризику здоров'ю. До списку дозволених належать:
- Глива;
- печериці;
- парасолька;
- трюфелі;
- рижі;
- підмолочник;
- Лисички;
- боровик;
- сироїжки;
- Муер;
- опінок зимовий;
- гнойовик білий.
Вирушати на «тихе полювання» слід у лісі, далеко від міста, заводів та жвавих трас. Зібраний у такій місцевості врожай не міститиме небезпечних речовин і принесе максимум користі для здоров'я.
Гриби слід збирати в екологічно чистих районах, далеко від автотрас.