Їстівні гриби (33 види): які бувають, список, які можна збирати, як називаються

Гриби

Збір грибів — дуже цікаве хобі, яке поєднує прогулянки на свіжому повітрі і пошуки особливо цінних видів грибів. Але треба вміти швидко відрізняти їстівні та неїстівні гриби, щоб без побоювання їх вживати.

Що таке їстівні гриби

Їстівні гриби – тип, що допускається до застосування у сирому, сушеному або відвареному вигляді без особливої попередньої обробки. У їхньому складі немає отруйних та шкідливих речовин, які можуть нашкодити здоров'ю людини.

Поки наука не виділяє певної класифікації грибів, щодо них можна розділяти за харчовими показниками на їстівні, умовно-їстівні та отруйні.

Класифікація грибів

Умовно-їстівними називають види, заборонені до застосування у сирому вигляді, без термічної обробки. Як правило, у них міститься лише невелика кількість отруйних речовин. Існує безліч тонкощів використання в їжу подібних грибів: деякі можна їсти виключно в молодому віці, інші слід готувати певним чином, а треті не потрібно споживати з деякими видами продуктів, скажімо, з алкогольними напоями. Такі часто вимочують, варять, обдають окропом, засолюють чи засушують.

Їстівні та умовно-їстівні гриби у свою чергу поділяють за своєю будовою на:

  • трубчасті гриби;
  • Пластичасті;
  • сумчасті.

Види грибів за будовою капелюшка