Гриби
Збір грибів — дуже цікаве хобі, яке поєднує прогулянки на свіжому повітрі і пошуки особливо цінних видів грибів. Але треба вміти швидко відрізняти їстівні та неїстівні гриби, щоб без побоювання їх вживати.
Що таке їстівні гриби
Їстівні гриби – тип, що допускається до застосування у сирому, сушеному або відвареному вигляді без особливої попередньої обробки. У їхньому складі немає отруйних та шкідливих речовин, які можуть нашкодити здоров'ю людини.
Поки наука не виділяє певної класифікації грибів, щодо них можна розділяти за харчовими показниками на їстівні, умовно-їстівні та отруйні.
Класифікація грибів
Умовно-їстівними називають види, заборонені до застосування у сирому вигляді, без термічної обробки. Як правило, у них міститься лише невелика кількість отруйних речовин. Існує безліч тонкощів використання в їжу подібних грибів: деякі можна їсти виключно в молодому віці, інші слід готувати певним чином, а треті не потрібно споживати з деякими видами продуктів, скажімо, з алкогольними напоями. Такі часто вимочують, варять, обдають окропом, засолюють чи засушують.
Їстівні та умовно-їстівні гриби у свою чергу поділяють за своєю будовою на:
- трубчасті гриби;
- Пластичасті;
- сумчасті.
Види грибів за будовою капелюшка